Probleme cu rinichii

Daca ai probleme cu rinichii, stii despre ce vorbesc, daca inca nu ai, vei avea daca nu te pastrezi.

Prin Februarie anul acesta am avut surpriza ca intr-o dimineata de Duminica sa ma apuce o minunata criza de rinichi. Sa nu mai zic, ca trebuia sa ma prezint la munca, de la ora 6. Era cam ora 6 fara ceva si de durerea insuportabila, care inca ma bantuie, a trebuit sa-i trezec pe ai mei parinti.

Am luat un calmant, Tador, si m-a lasat dar am apucat mai intai sa anunt la serviciu ca nu am sa pot sa ajung. Am vrut sa ma duc la urgente. Daca am vazut ca mi-a trecut durerea nu am facut decat sa ma bag din nou in pat si sa ma relaxez.

Dar "pacea" nu a durat mult ca pe la ora 15 sa ma apuce o alta criza de imi venea sa ma urc pe pereti. Am indurat durerile pana pe la 18 cand urma totusi sa ma duc la munca. Facusem un schimb ca sa ma duc de noapte. Dar n-am mai ajuns. Am anuntat din nou ca nu ma voi duce la serviciu pentru atunci am decis totusi sa ma duc la urgente.

Ajuns la urgente, dupa o asteptare de circa 5 ore si un calmant puternic, injectabil, am aflat pana la urma ca sufeream de o colica renala. Am primit un tratament pe care l-am urmat timp de vreo doua saptamani timp in care am indurat niste dureri cumplite cam vreo 5 zile.

Abia dupa vreo saptamana a inceput sa ma lase durerile. Dar calvarul nu se terminasem. A trebuit sa ajung din nou pe mana celor de la urgente cu dureri unde de data asta am fost diagnosticat cu o "frumoasa" litiaza renala, adica pietre la rinichi, la rinichiul stang mai precis.

Asta dupa inca o asteptare de aproape 12 ore, nu exagerez. Am ajuns la ora 15 la urgente si am plecat de acolo pe la ora 3 noaptea. Mi-au bagat o perfuzie foarte buna, am urinat si cu sange si apoi iarasi mi-au prescris un tratament pe care l-am schimbat cu unul care il lua tatal meu, ca si el sufera de pietre la rinichi. Cica ar fi ereditar.

Pot spune ca tratamentul asta a fost de minune. Am luat Nolicin ca si antibiotic, Urinal ca si ajutant iar pentru durere Papaverina.

Dupa inca vreo 2 saptamani am fost in sfarsit la un medic specialist, urolog. M-a consultat si mi-a zis ca acum mai am doar nisip in rinichi, adica microlitiaza relana. Din ce mi-a spus, nu ar trebui sa mai am durerile alea cumplite, numai ca daca nu urmez cel de-al treilea tratament, adica Uriclar si Cystone, ambele ajutante, pot ajunge din nou cu pietre. Ultima piatra eliminata a fost de 2 mm. Mica si care a iesit fara dureri.

Acum pot spune ca ma simt bine. Ma mai doare cate putin dar mai mult in partea de jos aproape de testicolul stang. Sper ca prin August cand va trebui sa ma prezint iar la medicul urolog sa scap si de nisip sau macar sa nu se agraveze.

Beau zilnic foarte multa apa si ceaiuri diuretice. Exista pe Internet foarte multe detalii referitoare la astfel de tratamente naturiste. Trebuie sa te feresti de bauturi acidulate, de frig, sa nu stai pe suprafete reci, in curent si sa respecti cu strictete tratamentele.

Am de luat acest tratament cate o luna cu pauza de 2, 3 luni. Chiar daca poate am scapat acum de durerile cele de cosmar, tot parca stau cu frica, sa nu ma ia iar o criza. Sunt constient ca nu voi scapa de astfel de afectiuni, dar cu un tratament adecvat si cu mare grija de corpul meu, sunt sigur ca pot evita problemele mai mari.

Daca si tu ai patit astfel povesteste-mi, tu ce ai urmat, cum te-ai tratat, ce sfaturi utile mai stii fata de ce am scris eu.

Sanatate!

Locul virtual unde-mi pot aşterne gândurile, ideile şi întâmplările de zi cu zi. Locul meu personal unde-mi strâng prietenii la dicuţii şi unde-mi arăt talentele ascunse. Aici scriu cel mai mult, nu pe reţelele de socializare, asta este reţeaua mea de socializare.

    Laurentiu

    Laurentiu

    Aici trebuia să scriu un citat ceva...